Hoppa till sidans innehåll

Välkommen!


Segelflygets Veteransällskap SVS, är en rikstäckande förening öppen för alla. Man behöver inte kunna flyga för att vara medlem, alla är välkomna både som aktiva eller som stöttande. Medlemsavgiften  300 kr/år (junior<26 år 150 kr) är densamma för båda kategorierna. Som medlem i Segelflygets Veteransällskap stöttar du sällskapets strävan att bevara äldre segelflygplan, några i luftvärdigt skick. Det förtjänas att påpekas att det är segelflygplanen som är veteraner, vi välkomnar medlemmar i alla åldrar! 

Vi finns på underbara Ålleberg i Falköping där större delen av berget är ett naturreservat med milsvid utsikt över Skaraborg. Segelflygmuseet som startades 1984 av Stiftelsen Ållebergs Segelflygmuseum är unikt i sitt slag och driften sköts av SVS. 

SVS har för närvarande cirka 250 medlemmar spridda över hela landet, några även från övriga Norden och Europa. Vi är registrerad som segelflygklubb hos Svenska Segelflygförbundet och därmed även i RF.

Våra medlemmar erhåller vår tidning SVS-Nytt som utkommer med 4 nummer/år och du har alltid fritt inträde på museet. 

Som medlem har du således möjlighet att flyga intressanta flygplan på härliga Ålleberg till medlemspris. Om du är aktiv kan du ha anslutningen till Segelflyget via oss. From 2021 kan du även utbilda dig och få behörigheter förlängda hos oss.

Du har också möjlighet att bli fadder åt något flygplan och eventuellt disponera det på din hemmaflygplats. 

Slutligen vill vi peka på en fin möjlighet att umgås socialt med likasinnade i alla åldrar och dessutom att lära sig mer om underhåll av museets klenoder, både statiska och flygande.

Vi har ett intimt samarbete med Segelflyget där vi är medlem som förening. Huvudkontoret ligger på Ålleberg med instruktörs och teknikerutbildningar och har gjort så sedan starten 1941. Det finns goda möjligheter till övernattning i Segelflygets stugor eller på campingen. Restaurangen är öppen från maj-sept.

Normalt flyger SVS på Ålleberg en långhelg varje månad under sommarhalvåret samt en hel lägervecka under sommaren i juli. Men även andra tillfällen kan det vara möjligt. Allt annonseras i SVS-Nytt, på vår maillista, hemsida och Facebooksida.

Uppdaterad: 06 SEP 2020 18:18 Skribent: Bernt Hall
E-post: Adressen Gömd

images-3.png

Över 100 besöksmål med inriktning kulturarv. Välkommen till vår levande landsbygd!

Kulturvägen.se

Karta  Kulturvägen.jpg


Shopen

Nu kan du handla våra böcker, billigt som tusan.

Till Shopen

Segelflyg igår och idag

Eller varför inte Bergfalke spryglar eller en Barograf?

 


 

Retro-cupen RST

 Retro-Cupen

Länk till Retro-Cupen 


Dansk Svaeveflyvehistorisk Klub

Dansk Sväveflyg Historiska förening 

 Länk till DaSK


Segelflyget

Länk till Segelflyget

Postadress:
Segelflygets Veteransällskap - Flygsport
Bernt Hall, Karl Eks Väg 1
54154 Skövde

Kontakt:
Tel: 0703428161
E-post: This is a mailto link


 

Du följer väl oss på Facebook??

Segelflygets Veteransällskapet Ålleberg

Klicka här för att komma dit


 

EFTERLYSNING

Vi har många bilder i vårt bildarkiv. Men vi har inte uppgifter om vilka som är med på bilderna eller var dom är och vad dom gjorde. Vet du ? Skriv  nummret på bilden och i vilken mapp den låg och skicka ett mail till mig så skriver jag in uppgifterna.

Bildarkivet

// Webmaster

Jag vill också vara med och flyga veteransegelflygplan på Ålleberg i sommar. Medlemsavgiften är bara 150:- för dig yngre än 26 år och 300:- för övriga.

Klicka här


Ladda ner senaste Informationsbladet i .pdf format. Allt viktigt på ett ställe