Hoppa till sidans innehåll

Flygningen i Retrocupen 2020


Det var roliga flygningar som ledde fram till detta resultat. Jag flyger ju vår gamla fina Salto med korta lättstyrda vingar och vacker V-stjärt. Och jag är ju inte den som flyger fort, men jag gillar att flyga länge. Så varje flygning deklarerades som en 50-mila tur (på ett sådant sätt och under sådan period och förhållanden att det ej kunde tolkas som en onödig resa). Ett mål jag aldrig tidigare nått. 
En av turerna lyckades jag nå målet, men jag är inte så bra på regler så den registrerades bara som 45. Andra turer var det vädret som satte käppar i hjulen. Flyger man långsamt måste man flyga länge å då ändrar sig vädret gärna över dagen. Men håller sig vädret hyfsat hela dagen fram till kvällen och man startar riktigt tidigt på förmiddagen (medans övriga sitter å fikar på klubbstuge-altanen) så kan man ha en jättelång och härlig dag i lufthavet. Och flyga långt utan att ta några risker alls. Bara man har med sig ordentligt med köttbullar och vatten. Och byggt sig en mycket bra pissmoj. 
Framåt höstkanten påpekade klubbkamraten Hans Larsson att jag kunde försöka mig på att ta hem RetroCupen. Det krävdes bara någon tur till sa Hans. Det sporrade mig att göra ett försök. Det är ju kul med utmaningar. Den sista turen som slutligen krävdes för detta slutade på en äng alldeles bredvid just Hasses eget hus, se bilden nedan. Bara någon km från Sundbro-fältet. Så det var ju lägligt att bara promenera in till Hans och knacka på! Sen var det Höst. 
Till nästa år så hoppas jag ännu fler anammar RetroCupen. Gamla fina flygplan är vackra, härliga att flyga och har ofta en historia. Med just Salton så brevväxlade jag med Frau Ursula Hähnle (konstruktören av Salton) åren före hennes bortgång. Jag skickade sedlar i kuvert mot utbyte av ritningar i form av blåkopior. Och vi korresponderade via Fax..... 
Mitt nya mål till 2021 med Salton är nu satt till 60mil på 10 timmar. Och att lyckas följa alla regler och få det loggat.... Men det skall nog gå! Och att sedan få backstarta, dvs bli knuffad utför en slalombacke, med Salton i Polen till sommaren. 
Med vänlig hälsning - Johan Rasmussen
Uppdaterad: 20 JAN 2021 08:06 Skribent: Björn Magnusson
E-post: Adressen Gömd

images-3.png

Över 100 besöksmål med inriktning kulturarv. Välkommen till vår levande landsbygd!

Kulturvägen.se

Karta  Kulturvägen.jpg


Shopen

Nu kan du handla våra böcker, billigt som tusan.

Till Shopen

Segelflyg igår och idag

Eller varför inte Bergfalke spryglar eller en Barograf?

 


 

Retro-cupen RST

 Retro-Cupen

Länk till Retro-Cupen 


Dansk Svaeveflyvehistorisk Klub

Dansk Sväveflyg Historiska förening 

 Länk till DaSK


Segelflyget

Länk till Segelflyget

Postadress:
Segelflygets Veteransällskap - Flygsport
Bernt Hall, Karl Eks Väg 1
54154 Skövde

Kontakt:
Tel: 0703428161
E-post: This is a mailto link


 

Du följer väl oss på Facebook??

Segelflygets Veteransällskapet Ålleberg

Klicka här för att komma dit


 

EFTERLYSNING

Vi har många bilder i vårt bildarkiv. Men vi har inte uppgifter om vilka som är med på bilderna eller var dom är och vad dom gjorde. Vet du ? Skriv  nummret på bilden och i vilken mapp den låg och skicka ett mail till mig så skriver jag in uppgifterna.

Bildarkivet

// Webmaster

Jag vill också vara med och flyga veteransegelflygplan på Ålleberg i sommar. Medlemsavgiften är bara 150:- för dig yngre än 26 år och 300:- för övriga.

Klicka här


Ladda ner senaste Informationsbladet i .pdf format. Allt viktigt på ett ställe