Hoppa till sidans innehåll

Vi söker funktionärer


Vi behöver din hjälp som funktionär föresträdesvis på lördagen men även fre och sön. Om du som SVS-medlem anmäler dig senast 16 juni som funktionär till Rolf Björkman får du bo gratis fre-lör (först till kvarn). Det innebär uppstart och förberedelser på fredag 9 juni (några redan 8 juni) samling och Briefing vid museet 13.00 på fre. Grillning för medlemmar och funktionärer 19.00 vid segelhangaren på kvällen till självkostnadspris. Lördag huvuddag för allmänhet och flygintresserade med utställningar, prova-på-starter, flygverksamhet med SVS veteranplan och Segelflygets moderna plan mm (ej formell flygdag). Briefing för funktionärer 09.00 vid segelflyghangaren. Fly in av motorflygplan byggda före 1960 före 11.00 (hemflygning efter 17.00). Invigning 13.00 vid segelhangaren av Kommunalrådet följt av Mothbogsering av Grunau Baby mm. På kvällen middag 19.00 för inbjudna och SVS-medlemmar till självkostnadspris i segelhangaren. Söndag 09.00 Briefing för funktionärer vid segelhangaren och 09.15 föredarag av Robert Danewid om "Segelflyget på Ålleberg 80 år". Därefter SVS-flygning samt pröva-på-starter mm. Mån-sön har sedan SVS flygvecka, kom och delta!

Uppdaterad: 30 MAJ 2021 08:33 Skribent: Björn Magnusson
E-post: Adressen Gömd

images-3.png

Över 100 besöksmål med inriktning kulturarv. Välkommen till vår levande landsbygd!

Kulturvägen.se

Karta  Kulturvägen.jpg


Shopen

Nu kan du handla våra böcker, billigt som tusan.

Till Shopen

Segelflyg igår och idag

Eller varför inte Bergfalke spryglar eller en Barograf?

 


 

Retro-cupen RST

 Retro-Cupen

Länk till Retro-Cupen 


Dansk Svaeveflyvehistorisk Klub

Dansk Sväveflyg Historiska förening 

 Länk till DaSK


Segelflyget

Länk till Segelflyget

Postadress:
Segelflygets Veteransällskap - Flygsport
Bernt Hall, Karl Eks Väg 1
54154 Skövde

Kontakt:
Tel: 0703428161
E-post: This is a mailto link


 

Du följer väl oss på Facebook??

Segelflygets Veteransällskapet Ålleberg

Klicka här för att komma dit


 

EFTERLYSNING

Vi har många bilder i vårt bildarkiv. Men vi har inte uppgifter om vilka som är med på bilderna eller var dom är och vad dom gjorde. Vet du ? Skriv  nummret på bilden och i vilken mapp den låg och skicka ett mail till mig så skriver jag in uppgifterna.

Bildarkivet

// Webmaster

Jag vill också vara med och flyga veteransegelflygplan på Ålleberg i sommar. Medlemsavgiften är bara 150:- för dig yngre än 26 år och 300:- för övriga.

Klicka här


Ladda ner senaste Informationsbladet i .pdf format. Allt viktigt på ett ställe