Hoppa till sidans innehåll

20210409-11 Arbetshelg


Underhållshelg nr 2 är nu avklarad. Började så smått redan på torsdag i halv storm och avslutades i söndags med 5 cm snö. Totalt var vi ett 10-tal men bara 5-6 samtidigt. Ett härligt gäng som hjälper till att hålla vår segelflyghistoria levande och i gott skick.
Just den här helgen var det skönt att kunna vara i verkstaden som vi hyr av Segelflyget. Årstillsyner på K8:an, Vasaman och Olympian SHG blev klara. Hade varit toppen om inte ett beslag i Vasamans vagn gått sönder vid återstransporten till museet och slog upp ett 5*10 cm stort hål i botten på kroppen. Kroppen återbördades till verkstaden och ligger nu upp och ner för laskning.
Även på Bergfalken SYY återstår att fixa radion samt ett beslag. Förhoppningsvis blir den klar till nästa flyg och underhållshelg 23-25 april. Därefter skall årstillsyn göras på Schweizern samt Grunau Babyn men det räcker om dom är klara till Ållebergsjubileet 9-11 juli. Då behöver vi din hjälp framförallt på lördagen och söndagen. Ingen regelrätt flygdag men demonstrationer, pröva-på starter, veteranplansflyin och vår egen flygning samt på kvällen grillning mm. Under veckan har vi sedan vår egen flygvecka.
Museumgruppen fortsatte med att förbereda och flytta så man nästa gång kan ta ner Hüttern för välbehövlig tvätt mm samt att flytta upphängningspunkten så vi även får plats med PIK 5:an. Vidare skall bogserbilen återlämnas för att skapa plats för temahörnan i museets nordöstra del.
Sammanfattningsvis en riktigt bra helg (bortsett från vädret...)
Och en lite bilder från Hans Rolandsson
Björn och Björn filosoferar
Uppdaterad: 12 APR 2021 19:00 Skribent: Björn Magnusson
E-post: Adressen Gömd

images-3.png

Över 100 besöksmål med inriktning kulturarv. Välkommen till vår levande landsbygd!

Kulturvägen.se

Karta  Kulturvägen.jpg


Shopen

Nu kan du handla våra böcker, billigt som tusan.

Till Shopen

Segelflyg igår och idag

Eller varför inte Bergfalke spryglar eller en Barograf?

 


 

Retro-cupen RST

 Retro-Cupen

Länk till Retro-Cupen 


Dansk Svaeveflyvehistorisk Klub

Dansk Sväveflyg Historiska förening 

 Länk till DaSK


Segelflyget

Länk till Segelflyget

Postadress:
Segelflygets Veteransällskap - Flygsport
Bernt Hall, Karl Eks Väg 1
54154 Skövde

Kontakt:
Tel: 0703428161
E-post: This is a mailto link


 

Du följer väl oss på Facebook??

Segelflygets Veteransällskapet Ålleberg

Klicka här för att komma dit


 

EFTERLYSNING

Vi har många bilder i vårt bildarkiv. Men vi har inte uppgifter om vilka som är med på bilderna eller var dom är och vad dom gjorde. Vet du ? Skriv  nummret på bilden och i vilken mapp den låg och skicka ett mail till mig så skriver jag in uppgifterna.

Bildarkivet

// Webmaster

Jag vill också vara med och flyga veteransegelflygplan på Ålleberg i sommar. Medlemsavgiften är bara 150:- för dig yngre än 26 år och 300:- för övriga.

Klicka här


Ladda ner senaste Informationsbladet i .pdf format. Allt viktigt på ett ställe