.

Välkommen att besöka norra Europas största segelflygmuseum.

Ållebergs segelflygmuseum ägs och drivs av Svenska Segelflygförbundet och Falköpings Kommun. Medlemmar i Segelflygets Veteransällskap ( SVS ) bidrar ideellt med att arbeta i museet som guider mm. Många av SVS:arna har själva lärt sig segelflyga på Ålleberg och då använt de flygplan och redskap vi nu visar i museet.
En del av museets flygplan är fortfarande luftvärdiga och flygs varje sommar.
Om du så önskar får du gärna på egen hand vandra runt och beundra de gamla rariteterna. Inget fotogra-feringsförbud råder.
Du får gärna ta barnen med dig och då får vi be dig att i förväg instruera dem att inte röra något. En del av planen flyger vi fortfarande med vid särskilda tillfällen och vi måste då veta att de är i flygvärdigt skick.

Vill du fotografera dina barn i ett segelflygplan går det att ordna. Vi har en cockpit till en LS-1 stående på golvet lätt att kliva i. Den får användas för fotografering av "blivande segelflygare".

Vi får ekonomiskt bidrag från ägarna och många personer bidrar med ambitiöst oavlönat arbete. Tack vare detta kan vi hålla en låg entréavgift och ändå klara nödvändiga omkostnader.